OPGYH. Szeretet Lángja Gyülekezet missziós munkája a kezdetektől napjainkig.

2014.03.07 08:25

OPGYH. Szeretet Lángja Gyülekezet missziós munkája a kezdetektől napjainkig.

--- A gyülekezet története a péceli Kármel gyülekezet missziójával függ össze. 1995 végén a Kármel gyülekezet bibliatanulmányozó csoportja alakult meg Gödöllőn Szabó Sándor vezetésével. 2000 szeptemberében egy Menny kapui pokol lángjai előadás után, amit a gödöllői csoport és a péceli Kármel gyülekezet szervezett, megalakult a gyülekezet és 2000. október 29-én megtartotta az első istentiszteleti alkalmát.                                                                                                                                           --- Isten már az induláskor irányt mutatott a missziók területére is. „ Menjetek az utcára és terekre. Hirdessétek az evangéliumot alkalmas és alkalmatlan időben. Ha nem teszitek leváltalak másokkal titeket. - „ Ehhez az Isteni parancshoz azóta is hűek vagyunk. „ -2001-ben egy amerikai csoporttal bekopogtattunk a gödöllői lakásokba az örömüzenettel. Minden pénteken kinn vagyunk személyes evangelizálással az utcákon. Többször volt „Mit mond a Biblia, ill, Az Igazság Fényében tanítás sorozat,(az egyetemen is), Alfa kurzusok a világiak felé. - 2002-ben a Timóteus Társaság által szervezett Jézus élete című filmbemutatón már együtt evangelizáltunk a többi keresztény felekezettel. Isten vezetésével kezdeményeztünk egy felekezetközi evangelizációkért közbenjáró imacsoportot. A gyülekezet azóta is havi rendszerességgel imádkozik a városért a helyi Agapé, Baptista, Adventista ,Református,Biblia Szól gyülekezettel. -„2004 három felekezettel újra a Menny Kapuja színdarabbal evangelizáltunk.  Ezután az Agapé gyülekezettel együtt a fiatalok által látogatott Trafó klubban többször több híres keresztény együttessel evangelizáltunk. Ugyancsak a 2004-es évtől folyamatos a missziónk Szociális Otthonban, ahonnan már öten (tolókocsisok) bemerítkeztek. - Az utcákon kinn vagyunk kampány jellegű nagyobb evangelizációkkal, ahol a dicsőítő és báb csoporttal, a keresztről szóló üzenettel, valamint a szükségekért imádkozva szolgálunk.—Ugyancsak Isten vezetésével hoztuk létre a Megújult Nemzedékért Alapítványt, melyen keresztül olyan „ajtókat nyitott az Úr” melyeken addig nem léphettünk be. Most már minden városi rendezvényen várt, sőt elvárt a bábcsoportunk, (a báb is Isteni vezetésre és nem ötletszerűen indult) a Meghallgatlak sátor, a keresztény könyvárusítás.(Belvárosi Napok, Gyermeknap, Születéshete, Családok Hónapja, Egyetemi Civil napok, Önkéntesség napja stb.). Az iskolákban több ezer diák felé szolgálunk a teljes evangéliumot hirdető (Palántás) bábcsoporttal. Az alapítvánnyal bekerültünk a „Gödöllői Civil Kerekasztalba”, ahol már olyan vezető emberek felé szolgálunk, akiket az utcán nem érhettünk el.(erre is előre próféciánk volt) Ugyancsak a Civilek által szervezett rendezvényeken előadás sorozatokon, „családról, házasságról, gyermeknevelésről tarthatunk előadásokat,” természetesen az Igazság Fényében, Isten igazságát hirdetve.---- Ennyi a „teljesség igénye nélkül”. Amit a legfontosabbnak tartok, hogy misszióinkat nem ötletszerűség vagy mások másolása, hanem Isten indítja és vezeti.

Szeretettel: Szabó Sándor lelkipásztor

Gödöllő  2011-05-04